Cicle de poseia religioasa "Lletra i esperit"

El Museu Episcopal de Vic acull el segon recital del del cicle «Lletra i Esperit», que té la voluntat de posar en diàleg la poesia i les diferents expressions artístiques amb les obres d’art del seu fons. 
 
L'espectacle tindrà lloc el dissabte 11 de maig a 2/4 de 8 del vespre i anirà a càrrec de la comitiva Flordeneu, un grup d’artistes reunits per Núria Agulló, que presenten «Vetlla per a Ingilberga», una proposta musical i poètica en record de la germana del bisbe Oliba, la darrera de les abadesses de Sant Joan que va morir a Vic. El muntatge combina lletres del Misteri d'Elx, Jacint Verdaguer, Maria Mercè Marçal i textos de creació pròpia de la Comitiva Flordeneu. La Vetlla per a Ingilberga inclou arts plàstiques, música tradicional i música de cambra, poesia i dansa.
 
En l’any 2019, fent 970 anys de la seva mort, la comitiva Flordeneu vol oferir un petit record per Ingilberga, filla d'Oliba Cabreta, germanastra del bisbe Oliba i Bernat de Tallaferro.  Ingilberga va viure els seus dies, des del tancament del cenobi femení fins a la seva mort, a Besora i a la seu episcopal de Vic, on va morir el 26 de març del 1049. Consta que va ser enterrada a la catedral.

Dia: dissabte 11 de maig
Hora: 19:30h 
Condicions: entrada lliure, reserva gratuïta d’entrades a la recepció del MEV, al telèfon 938869360 o al correu reserves@museuepiscopalvic.com.

1
Etiquetes:
cicles de poesia