Exposició: Antoni Cumella 1913 - 1985

Antoni Cumella i Serret (1913 -1985) forma part d’una generació de grans ceramistes catalans de la segona meitat del segle XX, com Josep Serra Abella i Josep Llorens Artigas, que van renovar completament el llenguatge de la ceràmica al nostre país, tot fent que aquest material, tan lligat a la peça utilitària, esdevingués el seu suport per a l’expressió artística.

En el cas de Cumella, aquesta expressivitat artística es fa més evident en la dimensió espacial i pictòrica de les seves obres, autèntiques escultures, amb un treball impressionant en les textures i els esmalts. En bona part de la seva producció, les formes (ovoides, esferes, etc.), netes i rotundes, estan despullades de qualsevol element decoratiu que no sigui l’acabat de la superfície amb esmalts monocroms amb matisos, gradacions de color i granulats que hipnotitzen completament l’espectador. També hi trobem plaques amb suggerents decoracions i totxos de construcció volgudament tallats i deformats, en una agosarada proposta artística realment innovadora.

Malauradament, l’obra d’art en ceràmica ha tingut poca repercussió entre el gran públic al nostre país, en contraposició a la gran projecció internacional dels nostres autors. És una mancança que cal corregir i és per això que el Museu del Càntir d’Argentona presenta l’obra d’Antoni Cumella en el marc d’un esdeveniment molt popular com és la Fira Internacional de Ceràmica, com s’ha fet abans amb altres artistes que treballen l’argila com a matèria de base. 

L'inauguració serà el divendres 3 de juliol a les 12,30h dins del marc de la Fira Internacional de ceràmica. Argillà Argentona 2015

Es podrà visitar fins el 13 de setembre

2
Etiquetes:
Cultura, exposicions
1
Categories:
Turisme cultural
1
Grups de treball:
Museus i Patrimoni