FESTA DE SANTA LLÚCIA

Dates: 13 de desembre, a les 05:00h

Festa de Santa Llúcia, a Gelida, des de les 5h de la matinada, amb l'encesa de les calderes; a les 10h amb la inauguració de la fira d'artesans i la mostra d'entitats, passant per les actuacions de l'esbart, les exposicions arribant al repartiment de l'escudella a la plaça de l'Església, al sortir d'ofici; les actuacions castelleres i de falcons a la tarda; l'espectacle del LlúciaFoc dels diables de Gelida i a la nit el Llúcia Rock.

La Festa de Santa Llúcia té més de 150 anys d'experiència, amb arrel solidària, la festa gira entorn al repartiment de l'escudella de forma gratuïta a tothom que en vulgui.

Durant els anys 80 i fins avui la festa ens arriba amb tota la força: sota el clamor popular de la repartició de l’escudella de les 8 calderes, que des de la matinada arrencant el bull, les empentes per aconseguir un tros de pa amb botifarra negra, la presència de les autoritats i convidats, els membres de la Comissió de Festes de Santa Llúcia, l’actuació de grups folklòrics, la Fira d’Artesans i Entitats Culturals i Recreatives, iniciada l’any 1991, entre d’altres aportacions per enriquir la jornada i lluir encara més la diada de Santa Llúcia. 

http://gelida.cat/index.php?tpl=culturasantallucia&sec=313