Iaia. Memòria històrica

Una àvia de 95 anys, des de la residència on es troba, reviu la seva vida tot transportant-nos als episodis més significatius de la història recent del nostre país: la República, la Guerra Civil, la Dictadura, la Transició... L’obra combina les vicissituds de la vida personal amb l’esdevenir col·lectiu. Un cop acabada la representació, l’actriu i autora de l’obra –Alba Valldaura– estableix un diàleg amb els nois i noies sobre el que acaben de veure, què en pensen, com s’ha gestat l’obra...

Sola a l'escenari, Valldaura es transforma en una dona de 95 anys i recorre la seva vida des de la infantesa a la joventut, de la maduresa a la vellesa.

L'actriu Alba Valldaura mostra un especial interès en el teatre com a eina educativa i reivindicativa per a la societat. Ho fa palès a Iaia: memòria històrica, un projecte teatral propi que ressegueix la història del nostre país durant el segle XX a través del personatge d'una àvia. Sola a l'escenari, Valldaura es transforma en Mercedes Cajo Ballestín, una dona de 95 anys, i proposa un recorregut per la seva vida des de la infantesa a la joventut, de la maduresa a la vellesa.

Documentació escrita i audiovisual, poemes, textos, cançons, objectes i, sobretot, un gran treball interpretatiu conviden a posar-se a la pell d'una dona que ho ha viscut quasi tot...

Preu: 5€

Museu d'Història de Sabadell