L'ARXIU HISTÒRNIC DEL MNACTEC OBERT A TOTHOM A TRAVÉS DE LA XARXA

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha publicat en línia el seu arxiu fotogràfic amb l’objectiu d’apropar el passat industrial i la seva quotidianitat a la ciutadania.

L’arxiu fotogràfic del mNACTEC el composen més de 100.000 fotografies que ens mostren fàbriques, màquines, paisatges, vehicles, costums, retrats i formes de treball, entre d’altres, des de mitjan segle XIX fins als nostres dies.

Els curiosos que vulguin consultar aquestes fotografies, poden fer-ho a través del web del mNACTEC (http://fotowebmnactec.cultura.gencat.cat/fotoweb/) i trobaran que, si bé avui encara només es poden veure prop de 2.000 d’aquestes imatges, la majoria pertany al gruix més interessant: les fotografies històriques, principalment en blanc i negre i en formats molt diversos, des del daguerrotip fins a la fotografia de rodet, que de ben segur resultaran interessants tant pels inexperts com pels aficionats a la fotografia.

L’usuari pot veure les imatges, consultar informacions com el lloc, la data i el moment a què pertanyen, filtrar la seva cerca per diferents criteris (tema, paraula clau, municipi, etc.) i, fins i tot, descarregar en alta resolució les més actuals (fons institucional). El fons consultable anirà creixent mica en mica, fins a assolir la totalitat de l’arxiu.