L'activitat hotelera durant el mes de juliol 2012

Avui dijous INE publica les dades d'ocupació hotelera del mes de juliol. Tot i que el Laboratori ja va publicar l'informe Flaix de Juliol a principis de mes, no és fins ara que es publiquen les dades oficials. A més a més de l'ocupació l'enquesta d'ocupació hotelera de l'INE també inclou les procedències, els viatgers, pernoctacions i el nombre d'empleats. L'anàlisi que en fà el Laboratori es centra en les dades relacionades amb la província de Barcelona (amb i sense la influència del Barcelonès):

- A grans trets, els hotels de la província (sense el barcelonès) mantenen el mateix nombre de viatgers que el juliol 2011. Lo més destacat és que hi ha un canvi en els pesos de la procedència en els viatgers. Mentre els residents a l'estat baixen, els turisme estranger els reemplaça per arribar a un interanvual del -0,05%. Vegeu-ne el cas:

Mes de Juliol Total Turistes de l'estat Turistes estrangers Var. %
2011 392.484 147.910 244.574  
2012 392.303 133.972 258.331 -0,05

- Aquests viatgers van generar 1.537.114 pernoctacions, éssent un 2,7% superior al juliol de l'any passat

- Les dades del nombre d'empleats a l'hoteleria de la província (sense el Barcelonès) també s'incrementa en 2,5 punts, arribant als 7.505 empleats directes.

- Si s'inclou el Barcelonès, el juliol d'enguany es van enregistrat al total de la província 11.271.164 turistes, una xifra lleugerament inferior a l'any passat.

- En més detall, l'enquesta d'ocupació hotelera també ens dona dades relacionades amb la Costa Barcelona. En aquesta marca és on es concetren tant el nombre de viatgers (311.443) com de pernoctacions (1.370.550). L'evolució és similar a la Costa Daurada i millor que la Costa Brava (possiblement afectada pels incendis forestals).

Esteu alertes a la comunitat perquè a finals d'aquest mes publicarem l'informe Flaix del mes d'agost i les dades d'ocupació dels establiments extra-hotelers.

Que seguiu passant un bon estiu!

Damià

2
Etiquetes:
Laboratori, Ocupació
1
Grups de treball:
LABturisme

2 comentaris

Sánchez, Anna

Moltes gràcies Damià per les dades.

Em semblen molt interessants i serà molt bo tenir el parer de Mercè José pel turisme rural i els càmpings i el de Mercè Rosés pels hotels i de les diferents associacions amb les que tracten i que podrem consultar tan bon punt tornin.

En alguns mitjans he llegit que els càmpings i els apartaments han tingut increments molt importants aquesta temporada on els preus han sigut un factor clau en l'elecció de destinació i modalitat d'allotjament. Si és possible seria molt bo tenir algun apunt sobre aquesta variable en referència al comportament dels nostres visitants.

A veure què ens direu de l'agost!

Salutacions a tothom

Anna

Vila, Francesc

Gràcies Damià,

Els teus comentaris ajuden a situar la posició de la nostra destinació. Tots estàvem i estem a l'espera de com acabarà sent l'actual temporada turística i de moment, tots els indicadors que són al nostre abast ens diuen que la temporada acabarà sent molt similar a la del 2011, que ja va ser una molt bona temporada, si a més tenim present l'actual context de crisi. Tots plegats ens hem de congratular de la resposta dels diferents mercats emissors extrangers, que de moment mostren un millor comportament que el mercat espanyol en el seu conjunt...

Bé, seguirem atents aquests darrers dies i setmanes...

Que acabeu de passar un bon estiu!!

Francesc