Platges de qualitat a la província de Barcelona

20 platges catalanes (de les 174 espanyoles) han estat certificades per la seva Qualitat Turística amb la bandera “Q”. Per comunitats autònomes, destaca, Andalusia amb 58 platges certificades amb Q, seguida de la Comunitat Valenciana (46 platges), Múrcia (25 platges) i Catalunya (20 platges), entre d’altres.

Respecte a les 'banderes blaves' obtingudes per platges i ports, Espanya n’ha aconseguit 638 (540 en platges i 98 de ports esportius) el 2012. D'aquestes, Catalunya en suma 111. Amb les seves 540 platges premiades, Espanya manté el seu lideratge internacional, seguida de lluny per Grècia (394) i França (358), entre d’altres.

En el marc del SICTED, Catalunya ocupa la primera posició en el rànquing de Comunitats Autònomes amb més platges distingides amb el segell de “Compromís per a la Qualitat Turística”, amb un total de 38 platges (de les 87 espanyoles). La província de Barcelona té un total de 26 platges distingides en SICTED, que representen un 68.4% del total de platges distingides de Catalunya i un 29.9% del total de l’estat espanyol.

 Catalunya ocupa també la primera posició en el rànquing de CCAA amb més empreses/serveis distingits SICTED en els següents subsectors: cellers, càmpings, empreses de turisme actiu, oficines de turisme, serveis turístics de salut i seguretat ciutadana (dades distingits desembre 2011).

 La Societat Espanyola de Medicina i Seguretat en el Treball (SEMST) ha fet un pas endavant en la gestió de platges, iniciant la certificació de “Platges cardioprotegides”, pel compliment de determinats requisits per atendre a una persona en els primers minuts d’una parada cardíaca. La Platja Nord de Gandia ha estat la primera de tot Espanya en rebre la bandera. També una dotzena d’hotels a Espanya ja disposen de desfribriladors.

 Bon inici de temporada de platja i bon inici d’estiu!

2
Categories:
Qualitat, LabTurisme