portes obertes

Jornades europees de Patrimoni a Catalunya - portes obertes a la Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere

La Seu d'Ègara és el resultat d'un seguit de transformacions i construccions arquitectòniques fetes al llarg del temps, des de l'època ibèrica fins a l'actualitat. Destaca l'arquitectura medieval de les tres esglésies: Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere, però de caràcter excepcional són els testimonis conservats dels edificis del Bisbat d'Ègara (basílica, baptisteri, ...), les pintures alt medievals i els retaules gòtics.

Dates: 26, 27 i 28 de setembre

Horaris: divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h; diumenge, d'11 a 14 h

Població: Terrassa

Jornades europees de Patrimoni a Catalunya - portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís

El Castell Cartoixa de Vallparadís és un edifici original del segle XII que es va convertir en cartoixa entre els segles XIV i XV, moment en el quals es va configurar la sala capitular, el claustre i la capella. Va ser restaurat durant els anys cinquanta del segle XX i des de 1959 desenvolupa usos museístics.

Jornades europees de Patrimoni a Catalunya - portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera

La Casa Alegre es va construir a inicis del segle XIX. D'aquesta primera època es conserven pintures murals a les sales de la primera planta. L'any 1911 es va realitzar una reforma important, que va convertir-la en un model d'habitatge burgès industrial terrassenc d'època modernista.